Verkoop uw boot

Wij zijn er ook voor u indien u uw boot wilt verkopen

Wat de reden ook mag zijn, vaak is dat dan ook een zeer positieve, wij helpen u graag met de verkoop van uw boot en het realiseren van een goede opbrengst.

Wellicht dat u uw boot wilt verkopen vanwege de aantrekkende markt of omdat u een andere of grotere boot wilt kopen en eerst de opbrengst van uw oude boot in de hand wilt hebben. En zo zijn er nog veel meer situaties te bedenken waarin het handig is eerst uw huidige boot te verkopen alvorens een volgende stap tezetten.

 
 
 
1
1

Onze beëdigde makelaars staan voor u klaar om met hun expertise van boten en kennis van de markt te zorgen voor een professionele presentatie en verkoop van uw boot, bij een zo kort mogelijke doorlooptijd binnen het segment.

Wij hebben een fors aanbod en derhalve veel belangstellenden die met grote regelmaat in onze voorraad zoeken. Daarnaast brengen wij middels marketing onze voorraad actief onder de aandacht in de markt, ook dit zorgt voor het actief aandacht genereren voor uw boot. Belangstellenden ontvangen en begeleiden wij vervolgens waardoor u geen werk heeft aan de verkoop van uw boot.

Inruilen mag natuurlijk ook in het geval u bij ons uw volgende nieuwe of jong gebruikte boot koopt. Kortom, u mag het zeggen, wij regelen het voor u.

Feiten en Cijfers

Weetjes over Kempers Watersport

95

Actueel aantal gebruikte schepen

335

Schepen verkocht in de laatste 5 jaar

2850

Aantal verkochte meters in de laatste 5 jaar

Totaal aantal jaar makelaars ervaring

Bart Kempers

25

Bart Kempers
95
jaar aan gezamenlijke makelaarservaring

45

Jos Kempers
Lars Piscaer

9

Lars Piscaer
denis

16

Denis Passet

U vindt ons aanbod

Op de onderstaande websites:

Verkoop

Alles wat u moet weten

Wilt u uw boot verkopen? Met ruim 45 jaar ervaring in bemiddeling bij verkoop van motor- en zeiljachten is Kempers Watersport hiervoor een betrouwbare partner. Op een prachtige A1 locatie met 500 ligplaatsen, 300 parkeerplaatsen, 20 bekwame vakmensen en een onverminderd enthousiasme voor de watersport, bieden wij graag ook uw boot te koop aan. Direct vooraan in de haven liggen de in de verkoop staande schepen, gemakkelijk te bereiken voor kopers, in totaal liggen daar momenteel zo’n 150 schepen. Kempers Watersport maakt gebruik van professionele foto’s en maakt HD-video’s van uw schip door middel van een drone. Bent u benieuwd wat wij qua presentatie te bieden hebben, neem dan alvast een kijkje bij ons huidige aanbod.

Wij adverteren in alle vooraanstaande watersportmagazines waaronder YachtFocus magazine en Botentekoop en op alle belangrijke botenwebsites zoals www.yachtfocus.com, www.botentekoop.nl, www boatshop24.com, www.speurders.nl. In totaal zijn het er meer dan 20

Totaalservice
Het grote voordeel van onze jachtmakelaardij is dat wij u alle zorgen uit handen nemen. Ook voor de verkoop van uw jacht voeren wij een full servicebeleid. Breng uw schip bij ons en wij zorgen voor:

 • De verkoopbrochure:  Samen met u bespreken we de kenmerken en belangrijke gegevens van uw schip. Daarbij nemen we ook foto’s van uw schip. Deze gegevens en foto’s vormen samen een fullcolour specificatie die wordt aangeboden aan eventuele kopers.
 • De ligplaats: Gedurende de verkoopperiode verzorgen wij de ligplaats zonder bijkomende kosten (stalling op de wal of in een (water)loods is ook mogelijk, hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht).
 • Begeleiding bij bezichtigingen:  Potentiële kopers worden door ons op uw schip rondgeleid.
 • Reclame voor uw schip: Wij adverteren regelmatig in onder andere YachtFocus Magazine en Botentekoop en op verschillende websites waaronder www.hiswa.nl, www.HiswaMakelaar.nl, www.botentekoop.nl, www.euroboats.com en www.boatshop24.com. Daarnaast zijn wij vertegenwoordigd op tal van nationale en internationale watersportbeurzen, zoals de HISWA’s en Boot Düsseldorf.
 • De proefvaart:  Deze vindt normaal gesproken plaats wanneer wij een reëel bod ontvangen hebben.
 • Begeleiding bij expertise: Wanneer een koper besluit een expertise te willen uitvoeren, begeleiden wij dit.
 • Schip uit het water takelen voor inspectie:  Doordat wij een eigen botenlift (capaciteit 40 ton, ook met staande mast) tot onze beschikking hebben, kan dit snel gebeuren, zonder bijkomende kosten.
 • Het meedenken bij en onderzoeken van mogelijkheden tot inruil en/of uitgestelde betaling.
 • Verzekeringen, een eventuele ligplaats en financiering voor de eventuele koper.
 • De opmaak van waterdichte contracten.
 • Begeleiding van geldstromen:  Dit doen wij op een correcte en veilige manier onder andere door middel van een zogenaamde derdengeldrekening.

Andere voordelen
Naast de full service die wij bieden, kunnen er ook andere voordelen genoemd worden. Zo verhoogt een internationale databank met ‘zoekers’ de kans op een vlotte verkoop. Bovendien kunnen wij u door onze kennis en ervaring ook bij complexere zaken zoals registratie, invoerrechten, garanties en geschillen de juiste oplossing bieden. Tot slot zijn wij aangesloten bij de HISWA-jachtmakelaars. Een schip ondergebracht bij zo’n ‘HISWA Qualified Yachtbroker’ brengt over het algemeen meer op dan wanneer het schip via de particuliere markt wordt verkocht. Waterdichte contracten, een geschillencommissie, een derdengeldrekening en aansluiting bij brancheorganisaties als Hiswa en de Nederlandse Bond van Makelaars in schepen bieden immers een meerwaarde ten opzichte van een particulier aangeboden schip.

Procedure
Zodra u het schip bij ons aanbiedt, begint de procedure. We beoordelen uw schip en bepalen de huidige marktwaarde. Samen met u als verkoper wordt aan de hand van die marktwaarde en uw eigen inbreng een vraagprijs vastgesteld en een specificatie opgesteld. Vervolgens wordt een presentatie van uw schip gemaakt en is uw schip klaar voor de verkoop. Wij raden u aan uw jacht gedurende deze verkoopperiode in onze verkoophaven te leggen. Zo kunnen passanten van onze haven geïnteresseerd raken in uw jacht en dat bevordert de verkoop. Uiteraard kunt u gedurende de verkoopperiode nog wel zelf met uw schip varen waarbij het verstandig is om dit in overleg met de betreffende makelaar te doen.

Onderhandelingen
Als een gegadigde zich bij ons meldt met een reëel bod, treden wij direct met u in overleg. Is het bod voor u aanvaardbaar dan regelen wij de proefvaart, de eventuele inspectie en de volledige financiële afhandeling en aflevering van het schip. Daarbij wordt vrijwel direct de afrekening naar u als verkopende partij opgesteld en de netto verkoopsom op uw bankrekening overgemaakt.

Courtage
Het bovenstaande is uiteraard inbegrepen in de courtage die bij bemiddeling berekend wordt. Deze bedraagt 10% over de uiteindelijke verkoopprijs inclusief omzetbelasting, met een minimum van € 2.500.

Mogelijkheid tot annuleren
Als jachtmakelaar doen wij er alles aan om de verkoop van uw jacht in goede banen te leiden. Hierbij zijn we het liefst van het begin tot het eind bij de verkoop betrokken. Mocht u zich toch liever niet al te zeer aan een jachtmakelaar willen binden, dan hebben wij daar begrip voor. Vanuit dit oogpunt bieden wij de mogelijkheid om de opdracht tot verkoop in te trekken. Indien u als eigenaar ervoor kiest om de verkoopinspanningen te stoppen, berekenen wij een (stallings)tarief van € 25,- per vierkante meter scheepslengte per jaar. Hebben wij een half jaar verkoopinspanningen verricht, dan kost dat dus slechts 50% x lengte x breedte x € 25,-. Ter indicatie: bij een schip van 12 meter lengte is dat slechts ongeveer EUR 570 voor een half jaar.

Vertrouwd zaken doen bij Kempers Watersport
Als één van de eerste Nederlandse jachtmakelaars zijn wij erg zuinig op onze zorgvuldig opgebouwde goede naam. Deze hebben wij te danken aan een overtuiging die in ons DNA zit: Open & Eerlijk zaken doen. Los hiervan vinden wij “tastbare” zekerheden zeer belangrijk om u ervan te overtuigen uw waardevolle bezit via onze Jachtmakelaardij te verkopen. Daarom hebben we de volgende zekerheden ingebouwd:

• Als Hiswa Qualified Yachtbroker gebruiken we de Hiswa Algemene Voorwaarden Bemiddeling
• Bij Kempers Watersport verlopen de transacties via een onafhankelijke stichting derdengeldrekening. Als door partijen aan alle voorwaarden is voldaan en de boot is geleverd betalen wij de koopsom uit aan de verkoper. De verkoper ontvangt zijn geld binnen twee dagen na de levering. Dit betekent voor u maximale zekerheid voor alle betrokkenen.
• Deskundigheid en kennis van de markt vinden we uiterst belangrijk, juist daarom zijn onze makelaars EMCI gecertificeerd en voldoen daarmee aan de vereisten voor permanente opleiding. EMCI gecertificeerde jachtmakelaars hebben gedragsregels, procedure vereisten en vallen onder klacht- & tuchtrecht of geschiloplossing / arbitrage.
• Lidmaatschap NBMS: Vakmanschap en betrouwbaarheid zijn kernwaarden van de NBMS (Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen). Onder andere zelfregulatie en het hanteren van een Codex voor beroepsethiek gelden voor leden als leidraad bij de uitoefening van hun beroep.
• Hiswa en NBMS Makelaars hebben zich verenigd in de organisatie NLYachts. Hiermee maakt u optimaal gebruik van een zorgvuldig opgebouwd en groot internationaal netwerk van jachtmakelaars, zie hier het actuele aanbod.

Als familiebedrijf hebben wij een sterke focus op de lange termijn, tevreden klanten brengen ons continuïteit. Uw tevredenheid is daarom voor u als klant en ons als uw jachtmakelaar ons gezamenlijk belang.

Wat zeggen onze klanten?

Anne Christiane Fett
Anne Christiane Fett
2018-10-07T09:12:04+0000
Wenn Sie sorgenfrei und bedenkenlos ein Boot oder eine Yacht aus dem (EU) Ausland kaufen möchten, dann ist Kempers Watersport eine der besten und sichersten Adresse dazu. Mein Freund und ich haben uns als absolute Wassersport Einsteiger, die gerade erst den Bootsführerschein gemacht haben und von Booten keinerlei Ahnung hatten, Herrn Bart Kempers anvertraut, eine gebrauchte LEMA CLON bei Ihm zu kaufen.Wir wurden über die gesamte Kaufabwicklung, die sich von November 2017 bis April 2018 hingezogen hat, stets bestens und vor allem immer freundlichst beraten und alle unsere Wünsche wurden zu unserer vollsten Zufriedenheit ausgeführt.Obwohl wir nur ein kleines und günstiges Boot gekauft haben, wurden wir über die gesamte Zeit von Bart Kempers so zuvorkommend und kompetent betreut, als ob wir eine seine größten Yachten gekauft hätten.Bei Kempers Watersport wird nicht nur von Dienstleistung gesprochen oder geschrieben, da wird Dienstleistung gelebt.Falls wir uns nochmals ein Boot kaufen sollten, wird Kempers Watersport die erste Adresse dafür sein.Im folgenden ist die original Kaufabschluss Email an Bart Kempers zu lesen , nachdem das Boot bei uns im Hafen eingetroffen ist :,,Hallo Herr Kempers, vielen Dank das Sie uns gestern ein Bild von der Lema auf den Trailer geschickt haben. Das war sehr aufmerksam von Ihnen, genauso wie Ihre Kundenfreundlichkeit über die gesamte Kaufabwicklung. Wir haben uns von Ihnen stets bestens beraten und betreut gefühlt. Vorallem auch von der Kompetenz von Tomek. Er ist ein absoluter Profi und hat alle unsere Wünsche zu unserer vollsten Zufriedenheit erledigt. Besser und sicherer hätte man ein Boot nicht kaufen können als bei Kempers Watersport. Falls wir nochmals ein Boot kaufen sollten, dann ist Kempers Watersport die erste Adresse für uns.Wir hätten kein besseres Boot, als die Lema finden können. Die Lema erfüllt alle unsere Erwartungen und übertrifft diese noch.Vorallem war der Preis sehr fair gewesen. Deshalb haben wir überhaupt nicht mit Ihnen über diesen Preis verhandeln wollen. Heute morgen ist die Lema pünktlich und unbeschadet in Frankfurt angekommen. Die Tranport Firma Köhler hat auch zu unserer vollsten Zufriedenheit geliefert und vorallem sehr ordentlich und schonend das Boot gesichert. Herr Köhler hat Ihre Firma ebenfalls sehr gelobt und gesagt das er nur sehr selten so freundlich und so schnell bedient wurde als bei Kempers Watersport. Es hat uns sehr gefreut Sie und Ihre Firma kennengelernt zu haben und würden uns freuen Sie an Bord der Lema vor der Skyline von Frankfurt begrüßen zu dürfen."lees meer
Rien de Wolf
Rien de Wolf
2018-03-13T21:30:46+0000
Afgelopen week heb ik als enthousiaste eigenaar van een Boston Whaler een factory tour gehad in Edgewater, Florida bij de Boston Whaler fabriek. Voor mijn bezoek was ik al overtuigd van de kwaliteit van dit merk en var er dan ook altijd met veel plezier meer. Na de tour ben ik er zeker van dat er voor mij geen betere boot is dan een van dit merk. De passie waarmee de mensen daar aan deze boten werken en de kwaliteit die ze leveren is geweldig om te zien. Ik heb genoten. Denis Passet, bedankt dat je dit voor me heb geregeld.lees meer
info lekkerkado
info lekkerkado
07:04 26 Sep 17
Nette en leuke Jachthaven. Ook erg leuk voor kinderen. Nette douches en toiletten.
Jewel Okwechime
Jewel Okwechime
19:27 19 Sep 17
Great location for yachting and mooring
Tineke Lambooy
Tineke Lambooy
21:17 31 Jul 17
Keurig onderhouden en mooie toegangkelijke steigers ..... gezellig restaurant aanwezig met mooi terras....

Social media

Volg ons nu op de onderstaande kanalen.

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: Error validating access token: Session has expired on Thursday, 25-Oct-18 06:00:00 PDT. The current time is Saturday, 12-Jan-19 17:28:02 PST.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 463
Click here to Troubleshoot.