Verkoop uw boot

Wij zijn er ook voor u indien u uw boot wilt verkopen

Wat de reden ook mag zijn, vaak is dat dan ook een zeer positieve, wij helpen u graag met de verkoop van uw boot en het realiseren van een goede opbrengst.

Wellicht dat u uw boot wilt verkopen vanwege de aantrekkende markt of omdat u een andere of grotere boot wilt kopen en eerst de opbrengst van uw oude boot in de hand wilt hebben. En zo zijn er nog veel meer situaties te bedenken waarin het handig is eerst uw huidige boot te verkopen alvorens een volgende stap tezetten.

 
 
 
 
1
1

Onze beëdigde makelaars staan voor u klaar om met hun expertise van boten en kennis van de markt te zorgen voor een professionele presentatie en verkoop van uw boot, bij een zo kort mogelijke doorlooptijd binnen het segment.

Wij hebben een fors aanbod en derhalve veel belangstellenden die met grote regelmaat in onze voorraad zoeken. Daarnaast brengen wij middels marketing onze voorraad actief onder de aandacht in de markt, ook dit zorgt voor het actief aandacht genereren voor uw boot. Belangstellenden ontvangen en begeleiden wij vervolgens waardoor u geen werk heeft aan de verkoop van uw boot.

Inruilen mag natuurlijk ook in het geval u bij ons uw volgende nieuwe of jong gebruikte boot koopt. Kortom, u mag het zeggen, wij regelen het voor u.

Feiten en Cijfers

Weetjes over Kempers Watersport

95

Actueel aantal gebruikte schepen

335

Schepen verkocht in de laatste 5 jaar

2850

Aantal verkochte meters in de laatste 5 jaar

Totaal aantal jaar makelaars ervaring

Bart Kempers

25

Bart Kempers
124
jaar aan gezamenlijke makelaarservaring

45

Jos Kempers
Joost Kempers

29

Joost Kempers
Lars Piscaer

9

Lars Piscaer
denis

16

Denis Passet

U vindt ons aanbod

Op de onderstaande websites:

Verkoop

Alles wat u moet weten

Wilt u uw boot verkopen? Met ruim 45 jaar ervaring in bemiddeling bij verkoop van motor- en zeiljachten is Kempers Watersport hiervoor een betrouwbare partner. Op een prachtige A1 locatie met 500 ligplaatsen, 300 parkeerplaatsen, 20 bekwame vakmensen en een onverminderd enthousiasme voor de watersport, bieden wij graag ook uw boot te koop aan. Direct vooraan in de haven liggen de in de verkoop staande schepen, gemakkelijk te bereiken voor kopers, in totaal liggen daar momenteel zo’n 150 schepen. Kempers Watersport maakt gebruik van professionele foto’s en maakt HD-video’s van uw schip door middel van een drone. Bent u benieuwd wat wij qua presentatie te bieden hebben, neem dan alvast een kijkje bij ons huidige aanbod.

Wij adverteren in alle vooraanstaande watersportmagazines waaronder YachtFocus magazine en Botentekoop en op alle belangrijke botenwebsites zoals www.yachtfocus.com, www.botentekoop.nl, www boatshop24.com, www.speurders.nl. In totaal zijn het er meer dan 20

Totaalservice
Het grote voordeel van onze jachtmakelaardij is dat wij u alle zorgen uit handen nemen. Ook voor de verkoop van uw jacht voeren wij een full servicebeleid. Breng uw schip bij ons en wij zorgen voor:

 • De verkoopbrochure:  Samen met u bespreken we de kenmerken en belangrijke gegevens van uw schip. Daarbij nemen we ook foto’s van uw schip. Deze gegevens en foto’s vormen samen een fullcolour specificatie die wordt aangeboden aan eventuele kopers.
 • De ligplaats: Gedurende de verkoopperiode verzorgen wij de ligplaats zonder bijkomende kosten (stalling op de wal of in een (water)loods is ook mogelijk, hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht).
 • Begeleiding bij bezichtigingen:  Potentiële kopers worden door ons op uw schip rondgeleid.
 • Reclame voor uw schip: Wij adverteren regelmatig in onder andere YachtFocus Magazine en Botentekoop en op verschillende websites waaronder www.hiswa.nl, www.HiswaMakelaar.nl, www.botentekoop.nl, www.euroboats.com en www.boatshop24.com. Daarnaast zijn wij vertegenwoordigd op tal van nationale en internationale watersportbeurzen, zoals de HISWA’s en Boot Düsseldorf.
 • De proefvaart:  Deze vindt normaal gesproken plaats wanneer wij een reëel bod ontvangen hebben.
 • Begeleiding bij expertise: Wanneer een koper besluit een expertise te willen uitvoeren, begeleiden wij dit.
 • Schip uit het water takelen voor inspectie:  Doordat wij een eigen botenlift (capaciteit 40 ton, ook met staande mast) tot onze beschikking hebben, kan dit snel gebeuren, zonder bijkomende kosten.
 • Het meedenken bij en onderzoeken van mogelijkheden tot inruil en/of uitgestelde betaling.
 • Verzekeringen, een eventuele ligplaats en financiering voor de eventuele koper.
 • De opmaak van waterdichte contracten.
 • Begeleiding van geldstromen:  Dit doen wij op een correcte en veilige manier onder andere door middel van een zogenaamde derdengeldrekening.

Andere voordelen
Naast de full service die wij bieden, kunnen er ook andere voordelen genoemd worden. Zo verhoogt een internationale databank met ‘zoekers’ de kans op een vlotte verkoop. Bovendien kunnen wij u door onze kennis en ervaring ook bij complexere zaken zoals registratie, invoerrechten, garanties en geschillen de juiste oplossing bieden. Tot slot zijn wij aangesloten bij de HISWA-jachtmakelaars. Een schip ondergebracht bij zo’n ‘HISWA Qualified Yachtbroker’ brengt over het algemeen meer op dan wanneer het schip via de particuliere markt wordt verkocht. Waterdichte contracten, een geschillencommissie, een derdengeldrekening en aansluiting bij brancheorganisaties als Hiswa en de Nederlandse Bond van Makelaars in schepen bieden immers een meerwaarde ten opzichte van een particulier aangeboden schip.

Procedure
Zodra u het schip bij ons aanbiedt, begint de procedure. We beoordelen uw schip en bepalen de huidige marktwaarde. Samen met u als verkoper wordt aan de hand van die marktwaarde en uw eigen inbreng een vraagprijs vastgesteld en een specificatie opgesteld. Vervolgens wordt een presentatie van uw schip gemaakt en is uw schip klaar voor de verkoop. Wij raden u aan uw jacht gedurende deze verkoopperiode in onze verkoophaven te leggen. Zo kunnen passanten van onze haven geïnteresseerd raken in uw jacht en dat bevordert de verkoop. Uiteraard kunt u gedurende de verkoopperiode nog wel zelf met uw schip varen waarbij het verstandig is om dit in overleg met de betreffende makelaar te doen.

Onderhandelingen
Als een gegadigde zich bij ons meldt met een reëel bod, treden wij direct met u in overleg. Is het bod voor u aanvaardbaar dan regelen wij de proefvaart, de eventuele inspectie en de volledige financiële afhandeling en aflevering van het schip. Daarbij wordt vrijwel direct de afrekening naar u als verkopende partij opgesteld en de netto verkoopsom op uw bankrekening overgemaakt.

Courtage
Het bovenstaande is uiteraard inbegrepen in de courtage die bij bemiddeling berekend wordt. Deze bedraagt 10% over de uiteindelijke verkoopprijs inclusief omzetbelasting, met een minimum van € 2.500.

Mogelijkheid tot annuleren
Als jachtmakelaar doen wij er alles aan om de verkoop van uw jacht in goede banen te leiden. Hierbij zijn we het liefst van het begin tot het eind bij de verkoop betrokken. Mocht u zich toch liever niet al te zeer aan een jachtmakelaar willen binden, dan hebben wij daar begrip voor. Vanuit dit oogpunt bieden wij de mogelijkheid om de opdracht tot verkoop in te trekken. Indien u als eigenaar ervoor kiest om de verkoopinspanningen te stoppen, berekenen wij een (stallings)tarief van € 25,- per vierkante meter scheepslengte per jaar. Hebben wij een half jaar verkoopinspanningen verricht, dan kost dat dus slechts 50% x lengte x breedte x € 25,-. Ter indicatie: bij een schip van 12 meter lengte is dat slechts ongeveer EUR 570 voor een half jaar.

Vertrouwd zaken doen bij Kempers Watersport
Als één van de eerste Nederlandse jachtmakelaars zijn wij erg zuinig op onze zorgvuldig opgebouwde goede naam. Deze hebben wij te danken aan een overtuiging die in ons DNA zit: Open & Eerlijk zaken doen. Los hiervan vinden wij “tastbare” zekerheden zeer belangrijk om u ervan te overtuigen uw waardevolle bezit via onze Jachtmakelaardij te verkopen. Daarom hebben we de volgende zekerheden ingebouwd:

• Als Hiswa Qualified Yachtbroker gebruiken we de Hiswa Algemene Voorwaarden Bemiddeling
• Bij Kempers Watersport verlopen de transacties via een onafhankelijke stichting derdengeldrekening. Als door partijen aan alle voorwaarden is voldaan en de boot is geleverd betalen wij de koopsom uit aan de verkoper. De verkoper ontvangt zijn geld binnen twee dagen na de levering. Dit betekent voor u maximale zekerheid voor alle betrokkenen.
• Deskundigheid en kennis van de markt vinden we uiterst belangrijk, juist daarom zijn onze makelaars EMCI gecertificeerd en voldoen daarmee aan de vereisten voor permanente opleiding. EMCI gecertificeerde jachtmakelaars hebben gedragsregels, procedure vereisten en vallen onder klacht- & tuchtrecht of geschiloplossing / arbitrage.
• Lidmaatschap NBMS: Vakmanschap en betrouwbaarheid zijn kernwaarden van de NBMS (Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen). Onder andere zelfregulatie en het hanteren van een Codex voor beroepsethiek gelden voor leden als leidraad bij de uitoefening van hun beroep.
• Hiswa en NBMS Makelaars hebben zich verenigd in de organisatie NLYachts. Hiermee maakt u optimaal gebruik van een zorgvuldig opgebouwd en groot internationaal netwerk van jachtmakelaars, zie hier het actuele aanbod.

Als familiebedrijf hebben wij een sterke focus op de lange termijn, tevreden klanten brengen ons continuïteit. Uw tevredenheid is daarom voor u als klant en ons als uw jachtmakelaar ons gezamenlijk belang.

Wat zeggen onze klanten?

Olav A. Waschkies
Olav A. Waschkies
2017-10-07T15:25:21+0000
We bought in August our Sea Ray at Kempers and everything was perfect. Perfect service, proactive communication and very appreciated tips. Thank you very much and we are looking foreward to see you again ... maybe for the next boat. � Für alle Bootssuchenden in NRW, Kempers ist eine hervorragende Alternative, wenn Ihr ein Boot sucht. In 2 - 2,5 Stunden ist man da und es gibt eine große Auswahl an gebrauchten und neuen Booten. Wenn Ihr ein gebrauchtes Boot sucht, dann kann ich Kempers nur empfehlen. Gute Beratung und vor allem sind sie im Verband in Holland, der einem die Sicherheit gibt, dass man beim Kauf seines Boots einen Gutachter bestellen kann, der das Boot mit einem zusammen komplett durchcheckt (und man dadurch das Boot schon einmal sehr gut kennenlernt). Laut vertrag muss der Verkäufer gravierende Schäden dann bis zu 10% des vereinbarten Kaufwerts regeln lassen. Wir haben das gemacht und Kempers hat die Schäden geregelt und unsere Sonderwünsche zu vollsten Zufriedenheit umgesetzt. Gerne wieder, wenn in ein paar Jahren das nächste Boot ansteht.lees meer
Ivo Claeys
Ivo Claeys
2017-08-15T15:00:09+0000
Daniela Krumm
Daniela Krumm
2017-08-06T21:53:06+0000
Kommen bestimmt wieder! Alles prima geklappt . Kann man nur empfehlen �
stephanie paque
stephanie paque
08:53 20 May 15
Tabi Castro lives there, but where specifically?
Sonja Schut
Sonja Schut
12:55 21 Jul 17
We liggen al 27 jaar in de jachthavens van Kempers en worden altijd als familieleden ontvangen/behandeld, eerst in Kudelstaart en sinds 3 jaar in Leimuiden, het lijkt ons dat dit al genoeg zegt!Lees meer
Jaap Geraedts
Jaap Geraedts
11:05 22 Jun 17
Twee jaar geleden heb ik kennis gemaakt met Kempers Watersport, mijn aandacht werd getrokken door een gebruikte Quicksilver 540 Cabin welke ook is aangeschaft (naar volle tevredenheid) en wij een jaar met heel veel plezier hebben rond gevaren in deze prachtige omgeving. Nu twee jaar later een fantastische Sea Ray 19SPX aangekocht en onze maxum 2700 SCR (welke tussendoor was aangeschaft)achtergelaten. Het bedrijf bied service, aandacht en betrokkenheid. Hier kunnen andere een voorbeeld aan nemen.Lees meer

Social media

Volg ons nu op de onderstaande kanalen.

12 hours ago

Kempers Watersport

Afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest om onze haven nog mooier, comfortabeler en duurzamer te maken. De volgende stap is om de haven te voorzien van nieuwe luxe steigers. Om dit zo snel mogelijk te realiseren, hebben wij uw hulp nodig. Hiervoor hebben wij gezocht naar een win-win situatie en doen wij u graag een 5 in 4 aanbod. Betaal uw ligplaats voor de komende 4 jaar in 2 keer voor 2 jaar vooruit (voorjaar 2018 en voorjaar 2020) en krijg uw ligplaats voor het 5e jaar cadeau. Doet u dit, dan belonen wij u ook nog eens met vele VIP-voordelen. Helpt u mee? Voor meer info www.kemperswatersport.nl/mooiste-haven-bouwen-we-samen/ ... See MoreSee Less

Afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest om onze haven nog mooier, comfortabeler en duurzamer te maken. De volgende stap is om de haven te voorzien van nieuwe luxe steigers. Om dit zo snel mogelijk te realiseren, hebben wij uw hulp nodig. Hiervoor hebben wij gezocht naar een win-win situatie en doen wij u graag een 5 in 4 aanbod. Betaal uw ligplaats voor de komende 4 jaar in 2 keer voor 2 jaar vooruit (voorjaar 2018 en voorjaar 2020) en krijg uw ligplaats voor het 5e jaar cadeau. Doet u dit, dan belonen wij u ook nog eens met vele VIP-voordelen. Helpt u mee? Voor meer info http://www.kemperswatersport.nl/mooiste-haven-bouwen-we-samen/

 

Comment on Facebook

Kijk daar is over nagedacht.

Mooie actie van Kempers Watersport: crowdfunding avant la lettre, want hier heeft iedere "investeerder" heel eenvoudig een zeker rendement van 20%! En als je tussentijds bij Menken Maritiem B.V. een grotere boot koopt, garandeer ik dat de korting op de grotere plaats gewoon van kracht blijft. #welkomophetwater

Das een goeie !